Heu sentit mai a parlar del GLAMPING?

Heu sentit mai a parlar del GLAMPING?

No és molt difícil arribar a la conclusió que  GLAMPING uneix CÀMPING amb GLAMOUR. Però, això que vol dir exactament? I en quina mesura està implantat avui en dia?

Els càmpings sempre han estat sinònim de lleure a l’aire lliure, contacte amb la natura i turisme en familia. El glamour en aquest cas, no només l’associem a bellesa, elegància i sofisticació, sinó que també l’entenem com el confort propi d’un hotel.

El glamping comprèn el turisme de càmping a l’aire lliure, sense renunciar del confort i benestar d’unes bones instal·lacions i serveis. Té a més a més, un parell de valors afegits: un entorn privilegiat i un allotjament d’altes prestacions.

El glamping com a fenomen global és relativament recent, però com sempre, l’origen el trobem una mica més enllà, en aquest cas, a l’Edat Mitjana.

Aquest tipus d’allotjament es va començar a veure per la necessitat de viatjar dels reis juntament amb els seus exèrcits a la guerra. La “tenda” del rei, òbviament contava amb totes les comoditats i serveis que necessitava, però a més a més, havia de ser prou lleugera com per traslladar-la al següent destí. A Asía central, al s.XII, en època del Gengis Kan (el conquistador mogol), ja es parlaven de “PALAUS MÒBILS”, per les comoditats que oferien en el seu interior i les luxoses decoracions.

Però, ja al segle XIX i XX, va sorgir el glamping tal i com el coneixem avui en dia. Els americans i europeus que  viatjaven per Àfrica (com Gordon Laing, Verney Cameron, David Livingstone), varen voler promoure el turisme al continent africà i per això feien servir grans tendes de safari, amb teixits luxosos i llits king-size.

9121210051_5f198eab54_b
Tenda de safari a Àfrica

El mercat actual ofereix molts tipus d’allotjaments associats al glamping, ja siguin BUNGALOWS de FUSTA, TENDES de LONA, YURTA (que son cilíndriques), CASA als ARBRES, TENDES de SAFARI, AUTOCARAVANES, IGLÚS o TIPIS (la típica tenda “dels indis americans”).

Qualsevol activitat humana, deixa petja a la natura, i el càmping no n’és una excepció. Tot i així, la filosofia del glamping es mostra com una alternativa molt més curosa amb “l’entorn ocupat”. Això ho veiem no només en els materials utilitzats (naturals i reciclables) com ara la fusta, bambú, suro, tèxtils, etc; sinó que també amb la forma de implantar-se en el territori tant en la disposició entre les peces d’allotjament, com pel que fa la fonamentació usada.

Els glampings a més, acondicionen les seves instal·lacions per a oferir serveis exclusius i activitats integrades amb la natura (com excursions, hípica, activitats esportives, jocs familiars, etc). Els tips del glamping son:

  • Construcció eco-sostenible
  • Més qualitat dels espais comuns
  • Activitats esportives i culturals en familia
  • Disseny dels allotjaments atractius, que destaquen i aporten caràcter a l’activitat turística

Son molts els usuaris que prefereixen aquesta alternativa de turisme, per la seva comoditat i les seves possibilitats de contacte amb la natura, esbarjo familiar o aïllament de la rutina.

Aquesta tendència a l’alça la veiem en els buscadors d’allotjament, que destaquen cada cop més aquesta fórmula de turisme i els càmpings que aposten per ella.

En els últims anys els glamping és molt més present en el sector turístic, tant en càmpings (desenvolupant zones d’acampada de luxe), com en hotels de luxe que es reinventen amb un nou servei. El futur planteja una evolució en la segmentació de mercat, en tots els sector, i l’oferta de productes molt més ajustats al client. El glamping és una estratègia clau per arribar a un perfil de client molt estès. Això, juntament amb la voluntat de les administracions, de donar més qualitat al turisme i al territori, son les claus que auguren un gran futur al glamping i als bungaows de disseny com els que fa IN DÒMINO BUNGALOWS.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s